سوروگا خاویاری از معروف ترین و محبوبترین ماهی خاویاری در ایران ماهی اوزون برون است که خاویار آنرا را با نام سوروگا می شناسند. خاویار سوروگا طعم دلچسب و ظارهری زیبا دارد که باعث می شود یک تجربه خاص و خوب برای مصرف کننده بدست آید.
ماهی اوزون برون کوچیکترین گونه ماهی خاویاری دریای خزر است. مولفه اصلی این نوع ماهی پوزه دراز ماهی و باریک تر بودن بدن اوزون برون نسبت به سایر ماهیان خاویاری دریا خزر است. در سال های اخیر ماهیان خاویاری دریای خزر دچار کاهش شدید جمعیت شده اند و دلیل آن هم صید بی رویه و نامناسب شدن بستر رودخانه های دریا خزر برای تخم ریزی این ماهی ها است.
ماهی اوزون برون (سوروگا) را با نام های مختلف می شناسند:
- علمی: Acipenser stellatus
- ایرانی: دراکول یا اوزون برون
- بین المللی: stellate sturgeon or sevruga _ Starry sturgeon
رعایت شرایط نگهداری خاویار بسیار مهم است. به طوری که حتما تا قبل از سرو باید در جای سرد و خشک نگهداری شود، دمای مناسب: -۳ تا +۳ درجه سانی گراد.